Sınavlarda Boş Bırakılan Eşleştirmelerin Başarı Oranını Otomatik Etkilemesi Sağlayın
Bildiğiniz gibi TEST INVITE Sınav Sisteminde eşleştirme soruları hazırlayabiliyorsunuz. Eşleştirme sorularında kullanıcı, her bir maddeyi, verilmiş seçeneklerden birisi ile eşleştiriyor. Eğer doğru eşleştirmeleri yaparsa, sorudan elde edeceği başarı oranı artıyor.
Ancak kullanıcının bir madde için herhangi bir eşleştirme yapmadığı (boş bıraktığı) durumlar ile karşılaşabilirsiniz. Artık böyle bir durumla karşılaştığınızda yeni eklenen Boş Bırakılan Maddenin Başarı Etki Oranını Belirleme özelliğini kullanarak eşleştirme yapılmayan maddelerin de kullanıcının başarı oranına negatif veya pozitif yönde otomatik olarak etki etmesini sağlayabileceksiniz.
BOŞ BIRAKILAN MADDENİN BAŞARI ETKİ ORANI ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?
Boş Bırakılan Maddenin Başarı Etki Oranı özelliğinin nasıl kullanıldığını bir örnek üzerinden açıklayalım.
ÖRNEK:
Ülkelerin başkentler ile eşleştirilmesini istediğimiz bir eşleştirme sorusu hazırlayalım.
Örneğin maddelerimiz 3 ülke olsun: Fransa, Almanya ve İtalya.

Ortak seçenek havuzuna ise 3 başkenti ekleyelim: Paris, Berlin ve Roma.

Adayın Fransa ve Almanya maddeleri için birer eşleştirme yaptığını fakat İtalya maddesi için bir eşleştirme yapmadığını farz edelim.

Görüldüğü gibi, kullanıcı İtalya maddesi için herhangi bir eşleştirme yapmamış. Eğer bu durumda kullanıcının başarı oranının otomatik olarak pozitif veya negatif yönde etkilenmesini istiyorsak, İtalya maddesi için Boş Bırakılan Maddenin Başarı Etki Oranı özelliğini kullanıyoruz.

Boş Bırakılan Maddenin Başarı Etki Oranı özelliğini kullanarak İtalya maddesi için eğer bir eşleştirme yapılmaz ise maddenin ” yanlış” olarak tanımlanmasını istedik ve madde için -33% negatif başarı etki oranı belirledik.
Böylece kullanıcı Fransa ve Almanya maddeleri için yaptığı eşleştirmelere göre bu maddelerden Başarı Oranını Otomatik Etkileme Kuralı ile belirlenen başarı etki oranını alacak. Fakat İtalya maddesi için bir eşleştirme yapmadığından dolayı bu madde “yanlış” olarak tanımlanacak ve negatif bir başarı etki oranı alacak. Bu durumda kullanıcının başarı oranı belirlenen negatif başarı etki oranı kadar düşecek.
Eşleştirme yapılmayan maddeler için başarı etki oranı belirleyebildiğiniz gibi Yan Etki de ekleyebilirsiniz.
