Nasıl yardımcı olabiliriz?

Sayfa Editörü

Sınav Hazırlama Editöründe yarattığımız sayfaların içeriklerini düzenlemek için, ilgili sayfanın hizasındaki ikonuna tıklayın.

Sayfa Editöründe:

  • Sayfaya soru ve içerikler ekleyebilir
  • Soru ve içeriklerin sıralarını düzenleyebilir
  • Soruların Puanlarını belirleyebilir
  • Cevaplanması zorunlu soruları işaretleyebilir
  • Ön İzleme seçeneğini işaretleyerek, sayfanın kullanıcı tarafından nasıl görüntüleneceğini görebilirsiniz.

Sayfaya Yeni Soru ve İçerik Ekleme

Sayfanın sağ alt köşesinde bulunan Yeni soru, sınav bileti, görev etc. yaratmak için olan artı şeklindeki ekleme butonu ikonuna tıklayın ve açılan menüden seçiminizi yaparak ilerleyin

Sayfaya soru eklerken, Soru Bankanızdaki sorulardan yararlanabilir veya sayfa içerisinde yeni sorular yaratabilirsiniz. Sayfa içerisinde yaratılan yeni sorular soru bankasına kaydedilmez.

İçerik Ekleme

Açılan menüden + İçerik‘i tıklayın. İçerikler Zengin İçerik Editörü aracılığıyla yaratıldığı için, Biçimlendirilmiş MetinResimSes KaydıVideo ve Dosya eklenebilir.

Yeni Soru Ekleme

Seçilen türde yeni soru yaratılır. Yaratılan soru, Soru Bankasına kaydedilmez. Soru türleri:

  • Çoktan Seçmeli Soru
  • Eşleştirme Sorusu
  • Açık Uçlu Soru

Sayfaya Toplu Soru Aktarma

Birden çok soruyu tek seferde sayfaya aktarır. Bilgi için: Toplu Soru Aktarma sayfasına göz atın.

İçerik Grubu Ekleme

Önceden hazırladığınız İçerik Gruplarını tek seferde sayfaya ekleyebilirsiniz. Bilgi için: İçerik Grupları sayfasına göz atın.

Soru Bankasından Soru Ekleme

Soru Bankası Gezinme Penceresini açarak dilediğiniz soruları sayfanıza ekleyebilmenizi sağlar.

Soru Bankanızda bulunan soruları eklerken Soruyu kopyalayarak aktar:

  • Seçili ise, sayfanıza, soru bankasındaki sorunun kopyası aktarılır. Bu durumda sayfaya eklediğiniz soru ile soru bankasındaki soru arasındaki bağlantı silinir ve bu şekilde sınava eklediğiniz kopyası alınmış bu sorular, soru bankasındaki güncellemelerden etkilenmez.
  • Seçili değil ise, sayfanıza, soru bankasındaki sorunun yalnızca referansı eklenir. Bu durumda ileride eğer soru bankasındaki soruyu güncellerseniz, sınav sayfasındaki sorular da otomatik güncellenir. Bu güncelleme işleminin tek istisnası soruya ait Puan ve Boyutlar‘dır. Sayfaya eklenmiş sorunun puan ve boyutları otomatik güncellenmez. Ancak sizSayfa Editöründe ilgili soruların sınav içerisinde puan ve boyutlarını düzenleyebilirsiniz.

Sayfaya Rastgele Soru Seçici Ekleme

Rastgele Soru Seçici, soru bankasından oluşturacağınız bir Soru Havuzu içerisinden, belirleyeceğiniz sayıda sorunun rastgele seçilmesini sağlar. Bu seçim her sınavda tekrarlanır; bu şekilde her kullanıcı farklı sorular ile karşılaşır.

  • 1. Adım: Soru Havuzunu OluşturunSoruları Seç‘e tıklayarak, soru bankanızdaki dilediğiniz soruları seçin ve ekleyin. Seçilmiş Sorular sekmesi, Soru Havuzundaki Soruları gösterir.
  • 2. Adım: Bu soru havuzundan Rastgele Kaç Sorunun Seçileceğini belirleyin.

Gelişmiş Ayarlar

Puan ve Boyutlar oldukları gibi kalsın

  • seçili ise, soruların Puan ve Boyutları, soru bankasındaki varsayılan değerleri olarak sınava eklenir.
  • seçili değil ise, sistem sizden tüm sorular için geçerli olacak Puan ve Boyutları belirlemenizi ister. Bu durumda tüm soruların puan ve boyutlarının aynı olması garanti edilmiş olur.

Klasör ve etiketler oldukları gibi kalsın

  • seçili ise, soruların klasör ve etiket değerleri aynı kalır.
  • seçili değil ise, sistem sizden tüm sorular için geçerli klasör ve etiketler belirlemenizi ister.
  • Not: Soruların klasör ve etiket değerleri yalnızca raporlamaya etki eder.

Sayfadaki Soru ve İçeriklerin Sırasının Rastgele Karıştırılarak Sunulması

Eğer Sınav Hazırlama Editöründeki Sayfa Ayarları Penceresinde Soruların sırasını rastgele karıştır seçeneği işaretli ise, her bir sınavda ilgili sayfadaki soru ve içeriklerin sıraları karıştırılır. Ancak siz bir soru veya içeriğin sırasını sabitlemek istiyorsanız, sayfadaki soru veya içeriğin hizasındaki Sabit seçeneğini işaretleyin. Bu şekilde yalnızca Sabit olarak işaretlenmemiş soru ve içeriklerin sırası karıştırılır. Örneğin aşağıdaki sayfada, sayfanın birinci sorusu hep aynı kalır; ikinci ve üçüncü sorular ise her sınavda karışık sıralanır.

İçindekiler