Nasıl yardımcı olabiliriz?

Biletler ile Erişim Kontrolü

Eğer görevin Kabul (Erişim) Yöntemi olarak aşağıdakilerden birini seçtiyseniz, kullanıcılar, göreve giriş yapabilmek için Geçerli Bir Bilete ihtiyaç duyar:

  • Kişiye Özel Davetiye İle
  • Tek Tanıma Bilgisi İle
  • Çift Tanıma Bilgisi İle

Her bir kabul yönteminin nasıl çalıştığını daha önce Erişim Ayarları sayfasında anlatmıştık.

  • Bir Bilet kullanılarak, bir göreve, yalnız bir kullanıcı giriş yapılabilir.
  • Kullanıcı göreve bilet ile giriş yaptığı zaman kendisi için bir Oda oluşturulur. Bu odaya, bilet içindeki bilgiler (tanımlanan istisnalar ile birlikte) aktarılır. Bilet kullanılmış durumuna gelir ve artık güncellenemez. (Bu noktadan sonra yalnızca Oda ayarları güncellenebilir.)
  • Kullanıcı aynı bileti kullanılarak tekrar giriş yapmak isterse; sistem kullanıcıyı aynı bilet için daha önce oluşturulmuş odaya yönlendirir.

Bilet ile Kabul Yöntemi Arasındaki Uyum

Seçmiş olduğunuz Kabul Yöntemi ile oluştururacağınız Biletler birbiri ile Uyumlu olmalıdır. Örnek olarak eğer Kabul Yöntemi olarak Tek Tanıma Bilgisini seçmiş ve Tanıma Bilgisi Adı olarak PIN Kodu belirlediyseniz, Biletlerde PIN Kodu bölümü doldurumuş olmalıdır.

Örnek 1: Eğer kullanıcılar PIN Kodu ile göreve giriş yapabilsinler istiyorsanız,

  • Görevin Erişim Ayarlarında belirlediğiniz Kabul Yöntemi Tek Tanıma Bilgisi İle olmalı,
  • Tanıma Bilgisi 1 Adını PIN Kodu olarak belirlemeli,
  • ve Biletin Kullanıcı Bilgisi bölümünde PIN Kodu değeri tanımlanmış olmalıdır.

Örnek 1: Eğer kullanıcılar E-posta Adresi ve Şifre ile göreve giriş yapabilsinler istiyorsanız,

  • Görevin Erişim Ayarlarında belirlediğiniz Kabul Yöntemi Çift Tanıma Bilgisi İle olmalı,
  • Tanıma Bilgisi 1 Adını E-posta AdresiTanıma Bilgisi 2 Adını ise Şifre olarak belirlemeli,
  • ve Biletin Kullanıcı Bilgisi bölümünde, kullanıcının giriş yapacağı E-posta Adresi ve Şifre değerleri tanımlanmış olmalıdır.

Görev Editörünün BİLETLER adlı sekmesinde, yeni biletler oluşturabilir veya toplu bilet yaratabilir; mevcut biletlerinizi listeleyebilirsiniz.

Biletleri Listeleme

Bir tarih aralığı belirleyerek, yalnızca bu aralık arasında oluşturulmuş biletleri; bir grup ismi yazarak ise yalnızca bu gruba ait biletleri; Araya basarak listeleyebilirsiniz.

Yeni Bilet Oluşturma

Yeni bir bilet oluşturmak için Yeni sınav bileti yaratmak için artı şeklindeki ekleme butonuikonuna tıklayın. Bilet Editörü açılır.

Bilet, aşağıdaki bilgilere sahip olabilir:

  • Kullanıcıyı tanıma bilgileri
  • Grup
  • Bilete özgü erişilebilirlik ayarları ve tarihleri
  • Kullanıcıyı veya bileti bir takım veriler ile ilişkilendirmek için ekstra etiketler
  • Bu bilet ile göreve erişim yapacak kişiye uygulanacak istisnalar

Şimdi tek-tek bu bölümleri inceleyelim.

Kullanıcı Bilgisi

Biletin bu bölümü, seçmiş olduğunuz Kabul (Erişim) Yöntemine uygun olarak değişilik gösterir .

Kabul Yöntemini, Kişiye Özel Davetiye Olarak Belirlediyseniz

Kişinin Tam Adı ve E-posta adresini (zorunlu değil) belirleyin

Kabul Yöntemini, Tek Tanıma Bilgisi Olarak Belirlediyseniz

Kişinin Tam Adı ve E-posta adresi (zorunlu değil) ile birlikte; Kabul Yöntemini seçerken belirlediğiniz Tanıma Bilgisi değerini belirleyin. Örnek olarak, eğer Tanıma Bilgisi Adı Öğrenci Numarası ise, bilete ilgili öğrencinin Öğrenci Numarasını yazın.

Erişim Ayarları sayfasında Tek Tanıma Bilgisi İle erişim nasıl çalışıyor görmüştük. Bu ayarlamayı yaparken, kullanıcıyı tanımak için sistemin talep edeceği tanıma bilgisine bir ad belirlemiştiniz.

Aşağıdaki örnekte bu ad “Öğrenci Numarası” olarak belirlendiği için; Biletin Kullanıcı Bilgisi bölümünde kullanıcıya ait Öğrenci Numarasını belirlemeniz istenmekte.

Bileti tanımlarken belirlemiş olduğunuz Tek Tanıma Bilgisi değerini (Örnek: Öğrenci Numarası) tam ve doğru bir şekilde giren kişiler bu bilet ile erişim elde edebilir.

Kabul Yöntemini, Çift Tanıma Bilgisi Olarak Belirlediyseniz

Kişinin Tam Adı ve E-posta adresi (zorunlu değil) ile birlikte; Kabul Yöntemini seçerken belirlediğiniz Tanıma Bilgisi Çiftinin değerlerini belirleyin. Örnek olarak, eğer 1. Tanıma Bilgisi Adı Aday Numarası2. Tanıma Bilgisi AdıŞifre ise, bilete ilgili kişinin Aday Numarasını ve Şifresini yazın.

Erişim Ayarları sayfasında Çift Tanıma Bilgisi İle erişim nasıl çalışıyor görmüştük. B u ayarlamayı yaparken, kullanıcıyı tanımak için sistemin talep edeceği her bir tanıma bilgisi için bir ad belirlemiştiniz. Aşağıdaki örnekte; 1. Tanıma Bilgisinin Adı Aday Numarası, 2. Tanıma Bilgisinin Adı olarak ise Şifre belirlendiği için; Biletin Kullanıcı Bilgisi bölümünde kullanıcıya ait Aday Numarasını ve Şifresini belirlemeniz istenmekte.

Bileti tanımlarken belirlemiş olduğunuz Çift Tanıma Bilgilerini (Örnek: Aday Numarası ve Şifre) tam ve doğru bir şekilde giren kişiler bu bilet ile erişim elde edebilir.

Grup

Bilete bir grup belirleyebilirsiniz. Yazacağınız grup ismi, kullanıcının bilet ile giriş yapması ile sistemin yaratacağı Odaya ve ilgili kullanıcının alacağı tüm sınavlara aktarılır. Bu şekilde bir grup ismi ile BiletlerOdalar ve Sınav Sonuçları gruplanabilir.

Bir görevde 250’den fazla sınav alınacak ise, biletleri gruplandırmak size kolaylık sağlayacaktır. Grup belirlemek, yalnızca ilgilendiğiniz gruba ait bilet, oda ve sonuçlara hızlı ve kolayca ulaşmanızı sağlar.

Erişilebilirlik (Geçerlilik)

Biletin geçerli olup olmadığını (Aktif / Pasif) ve geçerlilik tarihlerini belirleyebilirsiniz:

  • Eğer bilet Aktif ise kullanılabilir.
  • Biletin geçerli olacağı tarihleri belirleyebilirsiniz:
    • Ne zaman aktif olacağını belirleme: Bilet, belirleyeceğiniz tarihten sonra kullanılabilir olacaktır.
    • Ne zamana kadar aktif olacağını belirleme: Bilet, belirleyeceğiniz tarihten önce kullanılabilir olacaktır.
  • Görevin Erişim Tarihlerini Atla
    • Seçili iseGörevde belirlemiş olduğunuz Erişim Tarihleri, bu bilet için geçersiz olur ve yerine bilet için belirlediğiniz geçerlilik tarihleri kullanılır. (Bu şekilde bu bilet için istisnai bir erişim tarihi belirlemiş olursunuz.)
    • Seçili değil ise ; sistem tarafından önce Görev için belirlenen tarihlerin geçerlilik tarihleri kontrol edilir; sonra Bilet için belirlediğiniz geçerlilik tarihleri kontrol edilir.

Etiketler

Bileti bir takım etiketler ile ilişkilendirebilirsiniz. İlişkilendirdiğiniz etiketler, Oda ve Sınav Sonuçlarına da aktarılır. Bu şekilde BiletOda ve Sınav Sonuçlarını dilediğiniz gibi gruplandırabilirsiniz.

Bilet İçin İstisna Durumlar Belirleme

Görev Ayarlarında ve Sınav Ayarlarında yapmış olduğumuz seçimler, tüm katılımcılara uygulanır. Ancak siz bir (veya birçok) kullanıcının, yapmış olduğunuz ayarların dışında bir takım ayarlara tabi olmasını istiyorsanız, bilette ilgili kullanıcı için İstisna Durum tanımlayabilirsiniz.

Birkaç örnek verelim:

  • Tüm katılımcılar 1. adımdaki sınavı Tam Ekran alacak iken; bu bilete sahip kişi Tam Ekran olmadan alsın.
  • Tüm katılımcılar 1. adımdaki sınavı 1 defa alabilecek iken; bu bilete sahip kişi 2 defa alabilsin.
  • Tüm katılımcılar 2. adımdaki sınavı alırken gözetim metodu olarak Video Kaydı yapılacak iken; bu bilete sahip kişi için gözetim metodu olarak Fotoğraf Çekimi uygulansın.

Bilete özgü bir İstisna Durumu belirlemek için; önce bir Adım seçin, sonra ekleyeceğiniz ististayı belirleyin.

Örnek olarak aşağıda, biletin sahibi için bir İstisna Durum belirliyoruz: “Bu biletin sahibi için Bilgi Ölçme Testi Tam Ekran uygulansın”.

İçindekiler